sobota, 14. oktober 2017

Začelo se je novo taborniško leto!!! Jeej, vodniki smo noro veseli, da se bomo ponovno družili, zabavali in spoznavali taborniško življenje. Začeli smo že aktivno – poleg novega prostora, smo imeli že nekaj srečanj. Zadnje srečanje pa je bilo nekaj čisto posebnega.


Povabljeni smo bili na ogled gasilske vaje. Vaje so se udeležila tri gasilska društva – PGD Klinja vas, PGD Šalka vas, PGD Koprivnik. Gasilci so preizkusili opremo ter svoja znanja. Gasilci imajo hierarhični sistem poveljevanja. Pomembno je slediti ukazom vodje enote, saj je prav ta odgovoren za vsakega člana posebej. Člani so med seboj odlično sodelovali. 

Prihod na kraj zločina. No, požara :D Člani društva se v zboru postavijo ob vozilo. Čakajo na vodjo, ki je šel na ogled požara.


Vodja enote razloži situacijo in razdeli naloge.


Člani na ukaz izvršijo svoje naloge. Zaradi sodelovanja in poslušanja navodil vaja steče brez težav. Gasilci so z vajo preizkusili opremo, odkrili slabosti opreme in prepoznali svoje šibke točke, na katere bodo pozorni na naslednji vaji.
Ob požaru pokličite številko 112 ter povejte osebi na drugi strani telefona vse pomembne podatke - vaše ime, kje je požar, kaj gori, ali je kdo ranjen/ujet v požaru ter druge podatke. 


Gasilec je vedno oblečen v obleko z odsevniki, da je viden.
  

  
Po končani vaji smo bili povabljeni še na topel obrok in pijačo. Člani taborniškega društva se najlepše zahvaljujemo za povabilo in odlično izkušnjo, ki so naj jo omogočili člani Prostovoljnega gasilskega društva Klinja vas.


Veste kdo je zavetnik gasilcev?VSEM GASILCEM PA ŽELIMO ČIM MANJ POŽAROV!!!

S taborniškim pozdravom
Z-D-R-A-V-O!
Zdravo, zdravo, zdravo!


Ni komentarjev:

Objavite komentar