ponedeljek, 14. november 2011

JESENOVANJE 2011

V času jesenskih počitnic smo se odpravili na tridnevno jesenovanje. Našo  taborniško dogodivščino smo začeli s pohodom do koče.
Krajši postanek med pohodom.

Po prihodu h koči smo odšli nabirat drva za naš ogenj, ki je gorel vse tri dni.  Privoščili smo si kosilo in popoldanski počitek

Sledilo je zopet nabiranje drv in spoznavanje okolice. Nekaj  pa nas je  skupaj z načelnico pripravilo vse potrebno za večerjo ter za družabni večer ob ognju.
... peka čevapčičev...

Ko smo nahranili naše trebuščke, smo si še privoščili taborniško sladico - pečene banane s čokolado ter se spoznavali ob našem ognju. Naš večer smo zaključili ob 22h, ko pa je tudi nastopila nočna straža naše zastave.
Pripovedovanje vicev ter igranje igric ob ognju.
 
Ob 8h zjutraj smo se vsi skupaj zbudili v lep sončen dan, ki nam je dal še dodatno energijo. Nekateri smo pripravljali zajtrk, nekateri pa so odšli na jutranjo telovadbo.  Po zajtrku smo se vsi skupaj naučili, kako postaviti šotor iz šotorskih kril.
Naš uspešno postavljen šotor.
 
Po odličnem kosilu in popoldanskim počitkom pa smo se odpravili do Koblarske jame, kjer smo naredili eno skupinsko fotografijo.
 
Po ogledu jame, nas je že čakala večerja, ki nam jo je skuhal naš starešina. Po tako okusni večerji pa smo si privoščili taborniško sladico, pečene kostanje in veselo druženje ob ognju.
Žal pa je nekatere premagal spanec.

Večer smo zaključili okoli desete ure zvečer, ko je zopet nastopila nočna straža. 
Kmalu za tem ko smo se odpravili spat, pa so nas fantje, ki so stražili zastavo zbudili, saj jih je nekdo strašil. Ugotovili pa smo tudi, da so nam ukradli zastavo, tako da smo se hitro oblekli, vzeli naše svetilke ter se odpravili po našo zastavo. Na poti smo se razdelili v dve skupini, da bi zastavo lažje našli. Po pol ure iskanja smo  našli zastavo, zato smo se vsi veseli vrnili h koči. Vsi skupaj smo bili zelo utrujeni, zato smo se dogovorili, da zastavo skrbno pospravimo ter se odpravimo spat.

Po naporni noči, pa nas je zopet zbudilo sonce.  Nekoliko nenaspani smo se vstali iz naših spalnih vreč, pojedli zajtrk ter pospravili kočo, saj se je bližal čas, ko smo morali zaključiti naše prvo nepozabno jesenovanje.Ni komentarjev:

Objavite komentar