torek, 18. november 2014

AKCIJA OBNOVIMO SLOVENSKE GOZDOVE

V soboto, 15. 11. 2014, se je na Pugledu pri Polomu odvijalo obnavljanje slovenskih gozdov. Akcije Obnovimo slovenske gozdove smo se udeležili taborniki s prijatelji in starši, skupina skavtov iz Ribnice, gozdarska ekipa, nekateri predstavniki gasilcev in drugi zainteresirani. Posadili smo 1500 sadik smreke in 500 sadik hrasta na poškodovani površini. 
Vreme je bilo odlično, celo sonček nas je pozdravil.


Poleg zasajenega hrasta, smo zabili še količek za boljšo razpoznavnost zasajenih sadik. Sadili smo v razmerju tri sadike smreke in en hrast.Po svojih najboljših močeh, so pomagali tudi najmlajši.


Seveda smo si morali vzeti čas tudi za malico.


Območje sajenja je bilo na koncu videti zanimivo - količki so bili lepo vidni.


Pri takšnem delu se kdaj pa kdaj zgodi tudi kakšna nesreča - zlomi se orodje, a za takšne primere smo imeli rezervno opremo. 


Na koncu pa smo vse udeležence sajenja povabili še na golaž pri taborniški koči, ki nas je po delu dobro okrepčal.Na pikniku se sta se nam pridružila novinarja iz ekipe Radia Univox in TVKočevje, ki sta naredila kratke intervjuje o našem dobrem delu. Prispevek je že na spletni strani TVKočevje.si, v soboto, 22. 11. 2014, pa bo prispevek tudi v otroški oddaji Otroški brlogec na radiu Univox.


Naslednje leto se bomo taborniki prav gotovo vrnili in preverili, kako dobro smo opravili delo. 

Z-D-R-A-V-O!
ZDRAVO, ZDRAVO, ZDRAVO!

Ni komentarjev:

Objavite komentar