nedelja, 16. avgust 2015

TABOR 2015

TABOR 2015 - enostaven naslov, ki pove več kot 1000 besed. Tabor smo čakali že vse leto. Vodniki smo se trudili, da smo organizirali tabor, ki bo zanimiv, dinamičen, pester, pisan, igriv in seveda tudi poučen. Program je bil sestavljen iz taborniških veščin kot tudi iz iger, ki vključujejo taborniška znanja. Poleg vseh izpeljanki iz tabor- pa smo imeli tabor postavljen v neposredni bližini reke Kolpe, ki nam je nudila vir vode kot tudi odličen vir zabave, saj smo se kljub kislemu vremenu morali tudi umivati. Plavanje v mrzli Kolpi je bilo zato glasno. 
Tabor smo začeli s skupinami MURNI, MČ, GG in GRČE. Vodniki pa smo del skupin PP in RR. Naši najmlajši so se z nami zabavali 3 dni. Bili so nadvse navdušeni nad programom in vodniki. Večina Murnov je prestopilo v starejšo skupino MČ. Predno pa smo jim podelili nove rutice, so jim člani skupine MČ pripravili preizkus, katerega so opravili tudi Murni, ki še niso dovolj stari za novo rutko. Dokazali so, da poznajo že nekatere taborniške veščine - vozle, himno, znake, ogenj, postavljanje šotora in taborniške igre. Ko pa so prejeli nove RDEČE rutke so se jim obrazki razsvetlili in usta so se jim raztegnila v širok nasmeh. Vodniki smo bili in smo še vedno ponosni na naše nove MČ-je. 
Po odhodu naših mladih nadebudnežev smo ostali sami in tabor je postal kar malo prazen. A mi se ne vdamo dolgčasu. Opravili smo pohod proti Kozicam, prišli pa smo do razgledne točke, kjer se je odprl razgled na Dol in dolino reke Kolpe. Preizkusili smo se v kreiranju taborniške zastave iz lastnih oblačil in uspeli. Prav tako pa so za starejše člane pomembne taborniške veščine - prva pomoč, vozli, uporaba noža. Igre pa so seveda pomemben del našega bivanja na Kolpi. Taborniškim aktivnostim ne udejo niti kazni - stanje ob drogu v tišini zaradi določenih prekrškov. Nočna straža ima namen varovati taborniško zastavo, ogenj in speče vodnike pred tatovi in dežjem.
Vreme nam jo je letos malo zagodlo. Vodniki smo upali na vreme z visokimi temperaturami, a nas je dobršen del tabora spremljal dež, kljub temu pa smo se neizmerno zabavali. 
Letos smo taborniškim dolžnostim dodali še pomoč v kuhinji in pomivanje. Ko pomagamo našemu kuharju v kuhinji se radi malo zjočemo zaradi hude čebule, ko pa pomivamo pa razbijemo krožnik ali dva in se tudi malo špricamo. 
Nekaj članov MČ je konec tabora prestopilo v višjo starostno skupino GG. Vodniki pa smo se odločili, da se morajo vsi člani preizkusiti na taborniškem preizkusu veščin - za novo rutko ali za to, da obdržijo rutko. Prav vsi so se dokazali in pokazali, da že veliko obvladajo. 


Naši člani so povedali:
- Gaber in Jaka: Na taboru se imava lepo. Vodniki lepo skrbijo za nas in na čuvajo. Hodimo se kopat in voda je mrzla. Kuhar Aleš nam kuha dobre jedi. Na nočni straži je bilo zelo dobro. Igramo se igro skrivni prijatelj.
- Nik, Žan in Martin: na taboru smo najprej postavili šotore in se razpakirali. Kuhar kuha zelo dobro hrano. Vodniki so zelo zabavni, pripravijo zelo veliko stvari in so zelo prijazni. Delamo veliko različnih stvari. 
- Sara: Prve tri dni smo preživeli z Murnčki. Vsak dan z njimi je bil zanimiv. Vsak je izstopal po svojih idejah in obnašanju. Igrali smo različne igre, plavali in se imeli radi (veliko smo se lupčkali in objemali). Tudi vodniki in ostali člani smo se zabavali ob čuvanju otrok. Pred odhodom pa so mali murnčki postali MČ in s ponosom nosili svojo novo rutko ter priznanja, ki so jih podelili naši vodniki. Kosila, zajtrki, večerje ter malice so bile odlične in zelo velika pohvala našemu kuharju Alešu. Imeli smo tudi veliko zabave ob ognju, imeli smo pestre noči. Imeli smo tudi igre z vodo, kjer ni nihče ostal suh. Na taboru ni pomanjkljivosti razen malo lepega vremena. Vodniki so vsak po svoje zanimivi ter tečni. Tabor 2015 je odličen.
- Maja, Eva, Matej J., Matej T., Tine: Tabor malo preganja dež, vendar se imamo vseeno lepo. Spimo v šotorih, imamo stražo, se kopamo. Imamo kuharja Aleša. Kolpa je zelo mrzla. Vsak dan je dežuren eden od vodnikov. Igramo se različne igre. Tabor je zelo cool. Hrana je enkratna. Pogrešamo WC. Vsi se radi pogovarjamo med seboj. Vsi se zabavamo in se mečemo v vodo in na tla. Za malico radi jemo bombone in piškote. Odkar ni Murnov, jih pogrešamo. Po zajtrku pišemo pisma skrivnemu prijatelju in jih zvečer preberemo.

VODNIKI SMO UŽIVALI IN SMO BILI PONOSNI NA ČISTO VSAKEGA ČLANA, SAJ SO SE IN SE ŠE VEDNO TRUDIJO PO NAJBOLJŠIH MOČEH. 

Z-D-R-A-V-O!
ZDRAVO, ZDRAVO, ZDRAVO! 

Ni komentarjev:

Objavite komentar