sreda, 01. junij 2016

Dan odprtih vrat na OŠ Zbora Odposlancev

Prejšnjo sredo, 25.5. smo se Risi odzvali povabilu OŠ Zbora Odposlancev iz Kočevja pri sodelovanju na dnevu odprtih vrat. Polna elana sta se proti šoli odpravila Gašper in Aleš. Namen našega sodelovanja je bil predstavitev našega rodu in poučni pohod s šolarji, ki jih taborništvo veseli tako ali drugače.
V prijetni družbi sta Gašper in Aleš na zelenici pred šolo postavila šotor iz dveh šotork, ter na tretjo razprostrto šotorko položila taborniške revije, slike ter letake. Ni dolgo trajalo in že sta imela družbo mladih, ki so se poskrili v šotor. Ob prijetnem klepetu z mimoidočimi starši, učitelji in učenci je ta ura predstavitve kar prehitro minila. Potem, ko so bili zbrani vsi zainteresirani za poučni pohod in po pospravljanju taborniških stvari, se je skupinica pod vodstvom Gašperja in Aleša odpravila na pohod preko Gaja, mimo stadiona do Rdeče dvorane, ter do Name in nazaj do šole. 
Po poti sta predstavila različne drevesne in rastlinske vrste. Tako sta nekaj besed namenila smreki, brezi, lipi, boru, hrastu, češnji, vrbi, tisi, javorju, regratu, marjetici, zlatici, ozkolistnemu ter širokolistnemu trpotcu. Poučila sta jih tako o uporabnosti in zdravilnosti rastlin, kot o strupenosti ali škodljivosti.
Ob prijetni družbi se je razigrana skupinica vrnila pred šolo ob 15:30 uri in s tem je bilo sodelovanje Risov pri dnevu odprtih vrat zaključeno. 
Verjamemo, da so se udeleženci vsaj tako zabavali kot Gašper in Aleš in upamo, da se bo sodelovanje z OŠ Zbora Odposlancev nadaljevalo tudi v prihodnje. 
Z-D-R-A-V-O
ZDRAVO, ZDRAVO, ZDRAVO

Ni komentarjev:

Objavite komentar